torsdag 2. juni 2011

Noen bilder fra Laksevåg


Kommunehuset
Vest for Bergen sentrum ligger Laksevåg. Før 1972 var den en egen kommune, og ble ledet fra Kommunehuset. Verftet var viktig, og det har tilhørt en rekke verftseiere. I skrivende stund tilhører det Bergen Group, og er en rest av den store verftsindustri som var et varemerke for Bergen. 

Laksevåg verft
Kran på Laksevåg verft
Kanskje den rustne kranen på bildet til venstre kan stå som et symbol på den raseringen av verftsindustrien i Bergen, som har foregått i de senere år.or Laksevåg er verftet fortsatt av stor betydning, og det er det nok også for sjøfartsnæringen på vestlandet. Da dagens bilder ble tatt, lå det både militære og sivile fartøyer inne på verftet.
Båthavnen
Området rundt kommunehuset på Laksevåg, har blitt forandret i de senere år. Det har blitt til et sted der rekreasjon og naturopplevelse Fritidsbåtene ligger tett langs bryggene, og man ser langt. 
Fra bryggene på Laksevåg kan man se forbi Hegreneset og langt inn i Osterfjorden. Tvers over Vågen ligger Nordnes, og mot sør og øst ser man byen og fjellene. Det har også blitt anlagt en park med lekeområder og beplantning, samtidig som utbyggerne har prøvd å beholde bydelens pittoreske preg.

En måke hviler.
Jo, en spasertur langs sjøkanten ved Laksevåg er en avslappende opplevelse som jeg gjerne vil anbefale. Selv måkene finner roen i båthavnen på Laksevåg, og det blir blir nok derfor ikke de siste bildene derfra som kommer på denne bloggen.

Jeg tok enda flere bilder, men de må du se ved å kikke på Flickr streamen min. Den finner du på høyre siden her.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar